bila suami pegang kuali

kadang-kadang bila nak rasa air tangan abe matt, saya akan cakap macam ni, “abang, perasan tak movie kat tv…semua cerita mat salleh kan, pagi-pagi lelaki yang sediakan breakfast. buat scramble egg, pancake atau goreng burger. pompuan tolong makan je“.

dan dia tau dah. kalau itulah statement saya sebelum tido. stand-by lah…dijamin..esok kita cuci tangan je…hehee…

sarapan favorite abe matt ialah sandwich. lagipun ianya senang disediakan. biasanya dia akan goreng telur mata, goreng sausage atau burger, goreng bawang dan potongkan tomato. last sekali bakar roti. dah siap! mudah kan?

tapi suatu pagi ni abe matt beriya-iya kat dapur. lama jugak…jom kita tengok apa dia buat?

 

buat scramble egg rupanya..

goreng sausage..

cheese, salad, turkey slice, saute beef mushroom pun ada..

 

meriahnya!!

 

sandwich satu..siappp!..

zoom sikit..

mmuahh..i like..hehe…

 

tak payah beli kat subway dah. buat sendiri kat rumah lagi jimat. dannn…superb!

hmmm… “abe matt, next week buat lagi ek..alaa mat saleh tu boleh…ehehh…“.

 

ddmk: tak payah masak untuk lunch…kenyang…full loaded…šŸ˜€

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s