dubai the 2nd~ makan time!

kalau dah melancong namanya, bab makan memang tak boleh dipisahkan. kalau boleh kita nak rasa semua makanan kat hotel tu. apalagi buffet. makanlah selagi boleh…hehee…betul tak?

ada 2 restoren untuk santapan buffet dalam pakej imperial club. iaitu restoren Kaleidoscope yang menghidangkan makanan dari mediterranean, india, afrika utara, greece dan rantau levant.

sementara restoren Saffron mempunyai rantaian hidangan dari Asean, china dan jepun. banyak stesen makanan yang disediakan dalam kedua-dua restoren ni. semuanya sedap dan menyelerakan. dan yang paling penting ianya HALAL.

sebenarnya kami nak snap gambar setiap stesen makanan yang ada. tapi apakan daya. tetiba rasa seganlah pulak, macam reporter dah jadinya ni. asyik snap sana sini.

tapi semata-mata nak buat entry tentang makanan di Atlantis, kami sanggup tunggu sampai line clear…barulah dapat snap solid gambar stesen makanan tu, kalau tak penuh je sentiasa.

jom kita tengok buffet breakfast. sebab buffet dinner tak sempat nak snaplah. kami dah lapar sangat. ambik je makanan terus ngap..ambik je..ngap..hahaaa…

~ roti dan pastri

~ salad dan keju

~ buah-buahan segar

~ yummyyy..yogurt buah!

~ pelbagai jenis mufin, donut dan kek. (kek pisang pun ada).

~ boleh pilih nak yang siap potong atau ambik je sebijik-sebijik.

~ mee wantan, mee kuning & kuehtiaw. yong tau foo pun ada.

~ macam-macam isi dumpling

~ sekadar hiasan…tapi nampak sedap pulak. gula kot?

~ yesss…roti canai 1!

~ 1st plate..hehee

~ mee sup panas.

~ nasi lemak? iya…nasi lemak + kari ayam + sambal kentang + sambal tumis

~ no idea apa yang berbungkus tu. saja nak cuba!

~ rupa-rupanya pulut + kacang kukus. sedap jugak!

~ ahaaaa….🙂

~ semut dah jumpa gula. macam ni makannya…hahaa..

ddmk: full loaded~alhamdulillah…

2 responses to “dubai the 2nd~ makan time!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s