cintaku tertumpah di Maldives. (Bhg. 5)

dengan menghargai setiap pelancong yang menginap di Bandos Island, pihak resort memberikan kupon untuk digunakan di Orchid Spa. percuma 10 minit urutan kepala dan bahu.

waaaa..bestnya..dapatlah melegakan bahu yang tegang dan sakit kepala.

seorang dapat sekeping kupon saja ye..jadi itulah sekali rawatan. namun ada satu lagi kejutan daripada pihak spa.

setiap hari bermula pukul 9 pagi hingga pukul 10.30 pagi ada sessi urutan percuma selama 5 minit bagi setiap pelancong.

dalam masa 5 minit kita boleh pilih nak urutan di kepala atau bahu. nak kedua-duanya sekali pun boleh. tiap-tiap hari adalah percuma!

dikendalikan oleh spa therapist yang mahir, 5 minit tu terasa lega dah. sebab mereka bukannya urut bagai melepas batuk di tangga…tetapi memicit dan memberikan tekanan di point-point tertentu di kepala dan bahu.

hasilnya? hmmm…hilang stress. berseri-seri muka abe matt dan saya pun senyum lebar je sepanjang percutian ni..hehee..🙂

jom kita tengok view dalam spa.

~ dihidangkan air teh halia suam dan tuala sejuk untuk lap tangan dan muka.

~ spa berada dalam kawasan berpagar. masuk je ke dalam..tu dia sangat cantik memukau pandangan mata.

~ inilah spa chalet. nak buat facial atau nak urut badan dilakukan di sini. setiap seorang satu chalet. jadi kita tak berkongsi dengan orang lain.

~ selesai rawatan, sekali lagi diberikan air teh halia dan buah.

~ salah satu restoren tepi laut di resort. selepas ber’spa’ tadi, perut pun lapar. inilah masa nak buat ‘rawatan perut’ pulak. makan timeee..

bagi orang lelaki yang mendapatkan urutan kepala, bahu atau badan, jangan risau tentang isu haram bersentuhan dengan spa therapist perempuan, sebab turut disediakan spa therapist lelaki.

so..enjoy your holidayyy..yehaaaa…

ddmk: bau harum bunga yang manis..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s